egynegyven

ez kitalálta, ez szétszedte, ez lefestette, ez összerakta

Egy klasszikus ilyen volt, főleg a dokumentáció kedvéért.

2017. augusztus 28. 11:31 - Jé Ügynök


Megmutattam a napot  a gépállatnak, hát mi tagadás jól áll neki a félárnyék. 
Kicsit részletesebb állapotfelmérés után a hibalista nagyjából a következő:

- Nem indul. Talán ez a legkevesebb egy kétüteműnél. A karbi nem pont ehhez a motorhoz való, de mivel korábban működött, az egyelőre marad.

- A kupplung természetesen letapadt. Tolásos-ráugrásos precíziós módszerrel elváltak a lamellák, de így is jóval nehezebb tolni, mint ami jónak tűnne oldott kupplungnál. Lehet hogy egy olajcsere segít, ezt majd kipróbáljuk, de a motor és hajtás csak a vége lesz.

- Apropó hajtás. Egy új lánc biztosan, fogaskerekek pedig nagy valószínűséggel szintén csereérettek, ami nem is olyan nagy baj, így legalább módosulhat kicsit az áttétel egy használhatóbb végsebesség oltárán áldozva.
A jelenlegi 11:52-es áttétellel kb 45 km/h a végsebesség. természetesen óra szerint. Hát ezzel mondjuk nem nagyon lehet villantani. Bár őszintén szólva ezt pont leszarom. Ez egy 50-es motor faszom :D

- Rozsdás felnik és küllők. Ebből akárhogy nézem kerékfűzés lesz. A ráfot talán meg tudom menteni egy kis krómpasztával, ránézésre csak ilyen futórozsda van rajta.

- A gumik természetesen cserések, de az mondjuk azért nem vicc, ha közlekedni is akarok vele. Abból ha nem megy baj nem lehet, ellenben a gumi, fék az nem játék.

- Kell egy új akksi, amiből szerencsére kifolyt egy kis sav, így szépen megmarta a vázat és a sárvédőt, ami egy következő pont.

- Sárvédő. Nagyjából az ülés végénél el van vágva és egy műanyag toldattal helyettesítve, ami meglehetősen ergya. Ez biztosan cserés, de legalábbis valamivel kiváltós. Jelen formájában erősen nem gusztusos.

- Ha már itt tartunk, akkor a hátsó lámpa is cserés, mivel egyrészt teljesen típusidegen, másrészt valami vagányabbat raknék fel, ha már. Az indexet szerintem hanyagolom, de lehet hogy mégsem fog kívánkozni kézzel hadonászni. Viszont index nélkül jóval szexibb a motor az én szememnek. Ejh micsoda problémák.

- Az ülés szintén kuka. Egyrészt össze van barmolva az alaplapja, másrészt inkább pattintanék rá valami brat style széket. Mondjuk valami hasonlót:
Képtalálat a következőre: „brat style seat”

- A tank belseje nagy meglepetésemre nem rozsdás (annyira). Régebben nekiálltam már egyszer a benzin által megpocsékolt festést lecsiszolni. Ennek eredménye látható a képeken is. Ekkor a belseje kapott egy benzinálló akril bevonatot, amit a benzin gyönyörűen leoldott, viszont az a rész, amit nem ért a benzin, legalább nem rozsdásodott. Micsoda sikerek!
Úgy döntöttem, hogy kétkomponensű műgyantával kiöntöm a bödönt, az tűnik az egyetlen tartós megoldásnak. Aztán majd kiderül, hogy valóban olyan nagy zsuga -e a módszer. 

- A műszerek maradnak, legalábbis a kilométer óra biztosan. De mivel krómozott az oldalfala mindkettőnek így elég jól mutatnak. 

- Az egyik első teló elfosta magát, az tuti felújítós móka. 

- És végül a kormány is megy, szerzek valami szélesebbet, kevésbé szimszonos kiállásút. A csutkakormány nyomorék dolog, valami használhatóbb cucc kell, lehet hogy valami krossz kormány pattan fel. 

Már előre röhögök magamon, mit össze fogok szopni. Trú sztori :D
Pöff

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egynegyven.blog.hu/api/trackback/id/tr5812785028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása